m

m
m

2013. augusztus 12., hétfő

Nem mese...

Tudom, hogy sokak számára nevetséges a Sátán létezése.
Középkori butaságnak tartják, "aki" arra jó, hogy ijesztgessék vele az embereket.
A középkorban az üst mellett ábrázolt patás tényleg mese, de ez még nem jelenti azt, hogy nem létezik, s nem akar ártani nekünk. Sőt, minden szomorúságunk, nyomorúságunk mélyén ott van.

Mit tegyünk ellene?
Erről szól ez az áhítat, amit tegnap olvastam. Vedd komolyan! :

Legyőzheted a sátánt!

,,Helyet se adjatok az ördögnek!" (Efezus 4:27)

A sátán olyan hatalom, amellyel minden nap harcolnod kell. Ráadásul mestere annak, hogyan eszeljen ki újabb és újabb terveket. A Biblia azt mondja, hogy képes kiadni magát ,,a világosság angyalának" (2Korinthus 11:14). Előfordulhat ugyan, hogy tetszetős formában közeledik, a szándéka mindig az, hogy ,,lopjon, öljön és pusztítson" (János 10:10). 
Mit akar tönkretenni? 
A lelki békédet, a kapcsolataidat, a sorsodat, a küldetésedet. 
Hogyan tudod legyőzni? 
Kétféle módon: 
1) Ne félj tőle! ,,Az Úr megőriz téged minden gonosztól..." (Zsoltárok 121:7 Károli). Az Újszövetségben harmincegy helyen olvashatjuk, hogy mi, hívők ,,Krisztusban"vagyunk. Ahhoz tehát, hogy a sátán eljusson hozzád, előbb rajta kell átjutnia! 
2) Ne engedj neki hozzáférést! ,,Helyet se adjatok az ördögnek!" A sátánnak nincs helye az életedben, hacsak te magad nem nyitsz neki ajtót, és adsz neki helyet. Ha Krisztus kerül szíved trónjára, nem marad hely az ördögnek. 
Azonban a tiszta szív nem elég, Szentlélekkel betöltött szív kell. Jézus azt mondta:,,Amikor a tisztátalan lélek kimegy az emberből, víz nélküli helyeken bolyong, nyugalmat keres, de nem talál. Akkor így szól: Visszatérek házamba, ahonnan kijöttem. Amikor odaér, gazdátlanul, kiseperve és felékesítve találja azt. Akkor elmegy, vesz maga mellé másik hét magánál is gonoszabb lelket; bemennek, és ott laknak, és annak az embernek az utóbbi állapota rosszabb lesz az előbbinél..." (Máté 12:43-45). 
A rossz szokásokat úgy lehet legkönnyebben megtörni, ha jó szokásokkal váltjuk fel őket. A sátán legyőzésének legjobb módja, ha Jézust teszed Úrrá az életedben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése