m

m
m

2012. október 23., kedd

Közösen az emmausi úton


Jézus kíséri két tanítványát - mi is ezt szeretnénk tenni !
Egy új lelkigondozói alkalmat szerveztem az elmúlt héten, amivel, - reménység szerint -  meg tudjuk szólítani az általános iskola nehezebben kezelhető diákjait.

A példa Jézus beszélgetése és találkozása volt két elkeseredett tanítványával az emmausi úton. (Lukács 24. 13. - 53.) 
Jézus odaszegődött Kleofás és szomorú társa  mellé, beszélgetett velük, kérdezett és válaszolt, egészen addig, míg a Vele való személyes találkozásban megváltozott ezeknek az embereknek az élete. 
Ennek az alkalomnak hasonló volt a lényege:  12. évfolyam evangélikus diákjainak egy részével elmentünk a KisSztehloba beszélgetni néhány felsős diákkal. 
4 - 5 fős csoportokban beszélgettek a fiatalok, mindenhol két 18 éves gimis vezetésével. (A diákokat biztosítottam, hogy őszintén beszélhetnek, és sokan éltek is a lehetőséggel. Személyesen elmondták életük gondjait, nehézségeit, szenvedélyeit, s erre egy mai, modern gimis fiatal válaszolt és próbált meg segíteni.)
Reménység szerint tovább fognak épülni ezek a kapcsolatok, és a "nagyok" továbbra is oda tudnak figyelni a gyerekekre  - facebook bejegyzések, rendszeres találkozók stb. stb. keretében.


Ez a beszélgetés nem csak az általános iskolásoknak volt nagy élmény, hanem a gimnazistáknak is. Valóban nagy szeretettel és alázattal fordultak a feladat felé, s ők is sokat kaptak ebből a közösségből.


Íme a csapat, akiknek köszönöm a segítséget és remélem lesz folytatás is!


Kovács Brigitta
Rozmayer Brigitta
Gátéri Nikolett
Mercz Róbert,

Trekovanicz Ramon,
Kóczán Bence

Dósa Dániel
Németh Emil




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése