m

m
m

2014. április 16., szerda

Egy keresztény közgazdász - üzletember volt a vendégünk

Egy kicsit távolabbról kezdem:

Tavaly decemberben - az iskola vezetésével - Kispesten jártunk, az evangélikus istentiszteleten ajánlottuk az iskolánkat a diákoknak és szüleiknek.
Az alkalom után felhívott Benkő Vilmos, felvettük a kapcsolatot, leültünk beszélgetni, s ebből egy barátság és egy közös projekt ötlete alakult ki. 

Vilmos a Magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara elnöke, sok sikeres vállalkozás tulajdonosa Magyarországon és az Amerikai Egyesült Államokban. Emellett,  - ami a legfontosabb!! - hívő, keresztény, (evangélikus) ember, aki az üzleti életben is megvallja a hitét, s eszerint éli az életét.
A szolgálatainak egyik fő területe a - magyar és angol nyelvű - üzleti retorika oktatása. Mindezt nem csak üzletembereknek tanítja, hanem egy programot is indított a Kozma utcai börtönben, rabok számára.

Vilmossal az év elején egy érdekes vállalkozásba kezdtünk: 
Miként lehet az ő széles körű ismereteit és tapasztalatait és az én lelkészi elhívatásomat ötvözni a missziói érdekében?
Miként lehet felkészíteni az evangélikus egyházat arra, hogy hiteles és nyitott legyen a következő évtizedek rohamos technikai fejlődései közepette?
Ennek a projektnek a keretében szolgáltunk Kiskőrösön és készülünk egy közös beszélgetésre az orosházi kerületi missziói napon is.

Tegnap Vilmos a Sztehlo Gábor Gimnáziumban járt, s a végzős évfolyamoknak tartott előadást hitéről, s a keresztény emberek felelősségéről a jövő nemzedék számára.
Az előadás sok kérdést felvetett, az alkalom után is nagyon jó beszélgetéseket folytattunk Vilmossal és diákokkal.

Egy pár hónapja tartott előadása Vilmosnak:

 https://www.youtube.com/watch?v=15-aB43pGd8







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése