m

m
m

2014. március 20., csütörtök

Kereszténység és politika? Március 25. és április 1.

A következő adásokban a kereszténység és a politika, a hit és a közélet kérdéseiről fogunk beszélgetni.

Az egyik vendégem Dr. Molnár Róbert lesz.

Róbert 43 éves, jogász, HR-menedzser, politikus.
Öt éves kora óta politizál. Tizennégy évesen aláírásgyűjtést kezdeményezett faluja tanácsi vezetése ellen, amiatt, hogy nem a köz szolgálatára végzik feladatukat. A retorzió nem maradt el: megfenyegették, hogy gyámügyi felügyelet alá helyezik, majd meggyűlt a baja a helyi tanácsot szolgáló rendőrrel is.

1988-óta vett részt az undergrand szegedi ellenzék soraiban. Külső tudósítója lett a Csongrád Megyei Hírlapnak, 1990-től a FKGP országos központjába került, ahol a Szervezési Osztály vezetője, majd az Elnöki Protokoll vezetője lett. Egészen a főtitkár-helyettességig vitte.

1998 és 2002 között a Magyar Országgyűlés képviselője, három évig jegyzője volt. Tagja volt a Parlament Külügyi Bizottságának és az Európai Integrációt előkészítő bizottságnak is.

Élete nagy mélysége akkor következett be, amikor elveszítette mandátumát. Öt hónap munkanélküliség, majd házassági válság mélyítette életüket.

2002-ben szülőfaluja, Kübekháza polgármesterré választották, harmadik ciklusát tölti jelenleg.

Élete hatalmas mélységei közepette szólította meg őt Isten, és ő 2004. március 4-én igent mondott Jézus Krisztus hívó szavára. Megtérését követően rendeződött élete feleségével, Dr. Tóth Ágnessel, majd az addig meddő asszony természetes úton három egészséges gyermeknek adott életet.

Molnár Róbert megtérésével nemcsak új életet, hanem új látást is kapott. Nyolc éve járja az országot és a világot, évente száznál is több helyszínen tart bizonyságtételeket, prédikációkat, előadásokat. Három könyv szerzője, nemrégiben riportfilm készült életükről.



Riportfilm előzetes: http://www.youtube.com/watch?v=dahryO2_GjQ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése