m

m
m

2011. november 3., csütörtök

Az én Istenem - Amaro Del :-)

Több, mint hatvan diák írta le gondolatait a szünet előtti utolsó evangélikus hittanórán, "Az én Istenem" címmel.
Most a kilencedikesek fogalmazásaiból szeretnék idézni néhány mondatot, természetesen név nélkül.
(Holnap a 11. osztályosok nagyon értékes és mély gondolataiból szeretnék megosztani néhányat.)

Nyolcadik végén már nem volt kérdéses, hogy szeretnék -e a Hunyadiba járni, ha evangélikus iskola lesz. Lehet, hogy a korábbi osztályomban megvetettek amiatt, mert hittem Istenben, de itt végre olyan emberekre és barátokra találtam, akik – ha nem is mind hisznek – de legalább elfogadják a vallást. Már tudom, hogy nem vagyok egyedül, Isten mindig velem velem lesz, ezért nagyon hálás vagyok.”

„Volt amikor úgy voltam vele, hogy én nem imádkozhatok, mert nem tudok úgy imádkozni, mint a templomban ezt szokta a tiszteletes. Egyik áhítaton viszont hallottam, hogy lehet kötetlenül, szabadon is imádkozni, így megörültem, hogy nem tettem rosszat.”

„A vallás nem kell, hogy nagyon konzervatív keretek közé zárjon minket”

„Aztán a gimnázium evangélikussá válásából kifolyólag úgy döntöttem, hogy én is evangélikus leszek. Ezt büszkén vállalom!”

„Én sosem voltam vallásos. Amikor ebbe az iskolába jöttem, kicsit megijedtem, hogy átveszi az egyház, de hamar megkedveltem. Szeretem a közösséget és órákon is tudok figyelni. A sikereimet Istennek köszönhetem, s most már hiszem, hogy létezik.”

„.. valahogy jobban érzem, hogy Isten körülöttem van és vigyázz rám, amióta ebbe az iskolába járok... egyre jobban élvezem, hogy egyházi iskolába járhatok és áhítatra is szívesen megyek.”

„Amit Isten tett és tenni fog, az nem fér bele egyetlen szóba.”

„Nagyon jó Istent szeretni és nagyon jó érezni, hogy Isten szeret!”

„Először, amikor meghallottam, hogy evangélikus gimnázium lesz, kicsit megijedtem, de amikor elkezdődött a gólyatábor és közösen énekeltünk Istent dicsőítő dalokat és imádkoztunk, nagyon megtetszett.”

„Ha lehetőségem lesz rá, terjeszteni fogom a hitet!”



Tudom, hogy ez az iskolának csak egy kis része, de jó látni a Szentlélek munkáját közöttünk!

1 megjegyzés:

  1. Mélyen Tisztelt Lelkész Úr!

    "Holnap a 11. osztályosok nagyon értékes és mély gondolataiból szeretnék megosztani néhányat"

    Nap mint nap várom, hogy ezzel kapcsolatban olvashassam érdekfeszítő bejegyzéseit. Nagyon tetszettek a 9. osztályosok írásai. Örülök, hogy ennyire lelkesek a tanulók egy eddig nem egyházi intézményben!

    Köszönjük érdekfeszítő írásait!

    Köszönettel egy hitoktató kolléga ;)

    VálaszTörlés