m

m
m

2011. augusztus 27., szombat

Mi változik szeptembertől?

Kedves Sztehlos diákok!

Sokféle hír repked a következő tanév újdonságaival kapcsolatban, ezeket szeretném most pontosan leírni nektek:

1. Minden egyházi iskolában kötelező jelleggel folyik hitoktatás. A mi iskolánkban tiszteletben tartjuk, hogy ti nem egyházi iskolába jelentkeztetek, ezért NEM LESZ KÖTELEZŐ HITTAN. Aki nem kéri, annak etika oktatás lesz az órarendjében heti két alkalommal. (Amikor az osztály egy részének etika órája van, akkor a katolikusok és protestánsok elmennek és nekik külön van órájuk.
Az etikaoktatás természetesen világnézetileg semleges lesz!  

2. Minden hétfőn - kötelező részvétellel - áhítat lesz mindenkinek az evangélikus templomban. 7.45 -től a 9 - 10 osztályok, 8.15 -től a 11 - 12 - 13. osztályok részére. (Az általános iskolában 8.00. órától a katolikus templomban) Ez tanórának minősül, így vannak vezetve az esetleges hiányzások is.
Több osztálynak és szülőnek elmondtam már: Semmi mást nem kérek, csak kölcsönös tiszteletet ezeken az alkalmakon. Nem kötelező hinni, megkeresztelkedni, sőt imádkozni sem, elég csendben végig ülni az alkalmat és hagyni, hogy akit megszólít vagy érdekel, az oda tudjon figyelni.)
Az áhítatok olyan maximum 20 perces alkalmak lesznek, ahol a modern technika segítségét is igénybe véve, a mai fiatalokat megszólítva magyarázunk el néhány gondolatot a Szentírásból.

3. Keddtől péntekig a nap egy 2 perces elcsendesedéssel kezdődik, amikor a hozzátok megérkező pedagógus - akivel az első órátok lesz - egy kis füzetből felolvas néhány mondatot.

4. Az év folyamán lesz négy kötelező istentisztelet, ezek mind hétközi alkalmak. (Reformáció ünnepe, vízkereszt, feltámadás ünnepe, pünkösd) Ezeken a napokon rövidített órák lesznek és két csoportban 10.00 -től és 11.00 - től lesz egy - egy istentisztelet a templomban.

5. Az iskola mindkét tagintézményében jelen leszek lelkészként. Korábban már leírtam, hogy ki vagyok és mi lesz a feladatom, ezt itt olvashatjátok:

http://iskolalelkesz.blogspot.com/2011/08/bemutakozas.html 

Röviden ennyi a legfontosabb tudnivaló.

Szeretném, ha minden előítélet és hamis információ helyett nyitottak lennétek!!! A merev és rideg egyház - amit alapvetően nem szerettek - tőlem is távol áll. (Érdemes belehallgatni a korábban a blogra feltett dalokba, ilyen zene is van.)

Én nyitott és őszinte kapcsolatra törekszem veletek, s ennek keretében nem várok el semmilyen képmutatást. (Akik a csibe táborban voltak velünk, vagy a parkban már beszélgettünk meg tudják ezt erősíteni. :-) Beszélgessünk, ismerjük meg egymást, s nyugodtan mondjátok el, ha valamivel gondotok van. Persze azt is, ha egész sokkal jobbnak tűnik, mint gondoltátok....



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése